Opslagstavle:

Hvis du ønsker noget sat op på opslagstavlen så kontakt vor webmaster her: DSBMusik opslagstavlen
Ps. Husk at kikke i "for medlemmer"

Er der nogen der har fotos liggende fra Landsstævnet i Aalborg, må i meget gerne sende dem til mig, enten på mail, eller på en CD/DVD
Hilsen Jeppe Hansen
Grydemosevej 175  3060 Espergærde     Mail: fijeha@youmail.dk

Den annoncerede dato for Landsorganisationen  DSB Musiks Repræsentantskabsmøde 2012 -  til afholdelse på DSB Kursuscenter Knudshoved i Nyborg, lørdag den 28. april - er udsat  indtil videre... 
Nærmere om ny dato  og sted for dette års Repræsentantskabsmødet  følger. 
Med venlig hilsen     DSB Musik

 

DSB Musik landsorkesterstævne i Aalborg 11.-13. juni 2010.
dagene 11.-13. juni afholdt DSB Musik vores 26. landsorkesterstævne i Aalborg. Der var deltagelse af 309 musikere fordelt på 8 danske og 3 norske jernbaneorkestre.
De norske orkestre kom fra Oslo, Stavanger og Trondheim.
Aalborg Jernbaneorkester stod for alle praktiske opgaver i forbindelse med planlægning og afholdelse af stævnet. Der er ingen tvivl om, at opgaven blev løst til fuld tilfredshed, så AaJO fortjener stor ros.
Aalborg skulle have været fyldt med glade toner på pladser og stræder i to dage.
MEN det eneste ingen er herre over er vejret. Så al god planlægning endte i plan B, som var koncertsalen på Hotel Hvide Hus, som vi havde sikret os på forhånd i tilfælde af dårligt vejr.
Åbningskoncerten på Gammel Torv blev gennemført i silende regnvejr. Her blev den nykomponerede DSB Musik Festmarch af komponisten Flemming Neergård  uropført, efter at Aalborgs borgmester Henning G. Jensen officielt havde åbnet stævnet.
Ganske få koncerter blev efterfølgende gennemført rundt i byen, og de orkestre som ikke kunne optræde på grund af regnen søgte så tilflugt i Hotel Hvide Hus´s bar, hvor Esbjerg Jernbane Orkester opførte en spontan koncert med indlagt dirigentstrip.
Her fik vi alle vist nok afledt tankerne fra vores våde uniformer, og der var salige smil adskillelige timer efter koncerten, ja bestemt da også fra nogle af vore kvindelige musikere.
Lørdag var der kraftig blæst, som gjorde det umuligt at holde noderne på de opretstående nodestativer.
Derfor blev der brug for koncertsalen, hvor alle orkestrene spillede for hinanden. Det blev en stor succes, hvor orkestrene under stor koncentration viste deres høje standard.
Desværre gik det store publikum i Aalborg glip af disse flotte koncerter, og vore sponsorer har alle haft forståelse for de aflyste udendørskoncerter.
Fredag aften var der kammeratskabsaften med underholdning fra bl. a. vore norske venner, som sammen, alle 3 orkestre, opførte et forrygende musiknummer med film og lydeffekter og spøjse udklædninger. Det var ganske underholdende, og en meget velklingende præstation i betragtning af, at disse orkestre ikke havde haft mulighed for at øve sammen.
Lørdag aften var der festaften med taler, udsøgt mad og underholdning af Trompetisten Per Nielsen, og efter maden blev der spillet op til dans af Mads Lundes Big Band, så alle havde mulighed for at få rørt bentøjet.
Alt i alt var det et meget vellykket arrangement, hvis man ser bort fra vejret.
Det bliver svært at leve op til Hotel Hvide Hus og Aalborg Jernbane Orkesters sussec med at give de deltagende af DSB Musiks medlemmer en uforglemmelig oplevelse ved dette arrangement.
Næstformand Lisbeth Jensen.

DSB Musik Workshop på Askov Højskole i september 2008.
DSB Musik afviklede i dagene 5. – 7. september 2008 en velbesøgt Musik Workshop på Askov Højskole med deltagelse af 150 jernbanemusikere, repræsenterende samtlige danske jernbane orkestre. Den rent faglige og musikalske tilrettelæggelse af Workshoppen var lagt i hænderne på  dirigenterne René Bjerregaard Nielsen og Lars  Birkelund. Olsen., og det viste sig at være en rigtig god ide. Det enorme forarbejde som René og Lars præsterede resulterede i en succesfuld forlænget weekend, hvor de 7 dygtige instruktører med musikprofessor Mogens Andresen i spidsen virkelig gav deltagerne noget med hjem. Emnerne på Musik Workshoppen var vidt spændende lige fra blæseteknik til stort messing- ensemble, saxofonorkester, kammermusik for træblæsere, klarinet orkester,  Big Band, slagtøjskursus, kammermusik for messingblæsere, lowbrass ensemble, direktion for begyndere og musikhistorisk foredrag.  Jo, der var nok at vælge imellem på denne Musikshop.
Efter Musikshoppen gennemførtes en evaluering af hele arrangementet, hvilket gav et helt fantastisk og særdeles positivt resultat. Sammenfattende lød tilbage meldingerne således: Alle tiders engagement, alsidigt og udbytterigt med dygtige og inspirerende instruktører. Spændende at spille andet end lige Brass band. Veltilrettelagt og noget helt nyt som vi havde stor glæde af. Alt i alt en rigtig god fornyelse af DSB Musiks aktiviteter - en succes som helt klart fortjener en gentagelse… 
DSB Musiks hovedbestyrelse har noteret sig dette, og vil arbejde henimod en Musikworkshop til gennemførelse i 2011.
se de spændende billeder fra arrangementetet her.

DSB Musiks landsorkesterstævne 2007 i Odense
I dagene 14. – 16. september 2007 afholdtes det 25. DSB Musik Landsstævne i Odense, med deltagelse af mere end 350 jernbanemusikere – heraf 130 norske fra byerne Bergen, Drammen og Trondheim.
Det var Odense Jernbane Orkester - som i samme år kunne fejre sit 50-års jubilæum - der stod som teknisk arrangør af arrangementet, et musikstævne som i enhver henseende levede op til forventningerne og hvor alt fungerede 100 %.
De 12 deltagende og velspillende jernbaneorkestre (9 danske og 3 norske) fyldte i 2 dage Odense City og byens gågadenet samt Rådhushallen med god og inspirerende musik, og gav ikke alene de lyttende publikummer, men også de deltagende jernbanemusikere en stor musikalsk oplevelse - ikke mindst da de 3 norske orkestre, som et stort marchorkester på 130 mand med 7 mands front og flankeret af Harry og Solvej, marcherede gennem byen.
se de spændende billeder fra arrangementetet her.

DSB Musik´s landsseminar på Askov Højskole
I dagene 8. – 10. september 2006, med deltagelse af 150 jernbanemusikere fra landets jernbaneorkestre blev en succes og en stor musikalsk oplevelse.
Dette skyldes ikke mindst de 9 inspirerende og topprofessionelle instruktører som det var lykkedes os at få med, og hvor hver af disse dygtige drenge ganske enkelt ydede en fantastisk indsats i de 9 sammensatte grupper.
Seminaret sluttede søndag eftermiddag med en vellykket præsentationskoncert i højskolens festsal, hvor såvel brassband- som harmoniorkestret overfor et veloplagt publikum, fremførte de 8 musiknumre, som var resultatet af weekendens anstrengelser.
Alle var enige om at her var der tale om et arrangement, som fortjener en gentagelse…
se de spændende billeder fra arrangementetet her.

DSBMusik fejrede H.C.Andersen d. 3. - 5. juni 2005 - En STOR succes.
DSB
Musik har i dagene 3. - 5. juni gennemført en kæmpe musik begivenhed i Århus, hvor H.C.Andersen blev fejret og mindet - med musik der er relateret til H.C.Andersens berømte tekster. Der var koncerter forskellige steder i byen og også et kæmpe optog i city. Det hele startede med at alle orkestrene spillede sammen ved Rådhuset i forbindelse med byens velkomst. Der deltog ca. 350 musikere .DSBMusik havde inviteret musikvenner fra Norges jernbaneorkestre. Herfra deltog Oslo, Bergen og Trondheim ialt med 135 musikere.

se de spændende billeder fra arrangementetet her.

Poul Robdrup